Д-р Андреева

Лекар,  Кожни и венерически болести

Mimi 1Напоследък много хора ме питат как съм започнала да се интересувам от медицина и кое е провокирало интереса ми към дерматологията. Да си призная, като тинейджър, израстнал на морето, много обичах да препържвам кожата си на слънце и,  разбира се, имах същите проблеми с акне, които по-голямата част от младежите срещат.

По-късно, в университета, бях прекалено заета с учене и никак не ми оставаше време за плаж и морски бани. След като бях вече открила медицината, в първите години си мислех, че кардиологията е това, което ме интересува, и хвърлих доста усилия в тази посока, но след като започнахме курса по дерматология, разбрах, че това ме вълнува много повече. Освен, че кожата е най-големия орган в човешкото тяло, тя е един изключително сложен комплекс и не на последно място – това е орган, който ние виждаме. Тя реагира както на вътрешни, така и на външни въздействия и сама ни показва какво се случва, когато я третираме като с това е най-добрият коректив на нашата работа.Dr Andreeva 2От онзи момент в университета, различните дерматологични проблеми, не само като заболявания, но и от чисто естетически характер, завладяха изцяло моето внимание. Многобройните курсове, семинари и практически упражнения, които не спирам да посещавам, спомагат за по-нататъшното ми развитие, обогатявайки ме с нови знания в нашия динамично развиващ се свят.

Тук, на тази интернет страница, бих искала да споделя с вас наученото и да ви предоставя една нецензурирана и безпристрастна информация относно различни дерматологични и естетични теми. Аз не съм свързана с никоя фармацевтична компания и мнението и съветите, които давам тук не са повлияни от никакви комерсиални цели. Моля не забравяйте, обаче, че никакъв съвет не замества прегледа от специалист-дерматолог. Написаното тук е за ваша лична информация и ако имате проблем, обърнете се към Вашия дерматолог, за да ви бъде поставена диагноза и назначено лечение.

Надявам се да останете доволни.

Д-р Андреева

Kвалификации:

2003/2007 – Специализация Дерматология и Венерология
2007 – Практически курс дермални филъри “Corneal – Voluma”
2008, 2009, 2011, 2010, 2012 – Практически курсове дермални филъри “Restylane”
2009, 2011 – Практически курс “Botulinum Toxinum – fundamentals”
2009 – Практически курс дермални филъри “Stylage”
2009, 2010, 2011, 2012 – Участие в Лятна Академия “Практична дерматология и естетична медицина”, София
2010 – Участие в ” Anti-Aging Medicine World Congress and Medispa”, Монако
2009 – Практически курс дермални филъри “Juvederm”
2010 – Практически курс “Botulinum Toxinum – Vistabel”
2012 – Практически курс по Криотерапия
2012 – Практически курс “GUNA MDs Collagen Mesotherapy”

Д-р Андреева е член на Европейската Асоциация за Козметична и Естетична Дерматология (ESCAD) и на Световната Асоциация за Интердисциплинарна Анти-ейдж медицина (WOSIAM).

Д-р Андреева извършва дерматологични и естетични консултации и процедури в СПА и Бюти клуб “Seaside”, гр. Варна.